Vanliga frågor

 • Vad är poledance/polefitness?
  Pole fitness/Poledance är en effektiv och framför allt rolig träningsform, där du arbetar med hela kroppen och hittar muskler du knappt visste att du hade! Pole fitness/poledance är träning som passar alla, motionärer till elitidrottare som vill ha en riktigt utmaning, killar och tjejer, gammal som ung, lätt eller tung! Man arbetar med stolpen som utgångspunkt, där en klass kan handla om ren akrobatik och avancerade övningar som kräver stor fysisk ansträngning eller kanske en lättsammare koreografi där fokus ligger på dans, lite enklare snurrar/turer runt stången och att få upp flåset och rörlighet snarare än att utmana den rena muskelstyrkan. Som sagt, det finns nivåer och klasser för alla, och vi anpassar oss gärna efter era behov och önskemål! Pole fitness eller poledance (man får säga som man vill) är en väldigt snabbt växande träningsform, framför allt på grund av att när man väl börjat är det svårt att sluta. Ger man det en ärlig chans och några försök kommer man snabbt börja märka hur pass fort man kan lära sig trick och snurrar man vid första anblick ansett se fysiskt omöjliga ut. Kicken av att klara av nya trick håller dig motiverad och det finns oändligt många! Kanske blir det även den motivation du behöver för att komplettera och utöka din träning? Varmt välkomna till oss på Flow så ska vi med glädje dela med oss av den motivation och styrka Poledance har gett oss!

 • Kan man "prova på" en klass hos er?
  Vi har inga utsatta prova på-tillfällen. Det tar en gång eller två för kropp och knopp att vänja sig vid allt det nya, så vi rekommenderar att man provar en hel kurs! Är man ändå osäker kan man boka en privatlektion, eller om man är fler (än fem personer) kan man även göra en gruppbokning. Mer info om dessa hittar du under "boka".

 • Har ni någon åldersgräns?
  Ja, Vår officiella, undre, åldersgräns är 18 år. Är man under detta men över 16 önskar vi målsmans skriftliga tillstånd och är man yngre än 16 så vill vi träffa ungdomen i sällskap med förälder för att gemensamt ta ett beslut om lämplig träning.

 • Vad ska man ha på sig?
  Rekommenderat är vanliga träningsbyxor, träningslinne och en tjockare tröja över. Det är även bra att vara förberedd med shorts eller hotpants under byxorna.

 • Måste man ha hotpants?
  Självklart har man på sig det man är bekväm i! MEN, för att underlätta lite för sig själv är det bra att ha så korta shorts som möjligt, gärna hotpants eftersom vi behöver få lite friktion mot metallstängerna, annars blir det väldigt halt.

 • Kan man köpa träningskläder/greppmedel osv hos er?
  Ja, Dels kan du köpa kläder och annat i vår webbshop som du hittar här och dels finns det även ett mindre utbud i studion som du kan prova vid kurstillfälle.

 • Om man har missat en klass under sin kurs. Kan man då ta igen den?När du bokar din kurs är klasserna upplagda på bestämda datum och tider. Om du missat en klass hos oss så kan du därför endast ta igen den vid mån av plats. Som elev hos oss besöker du då flowelev.se där du kan anmäla din frånvaro senast 2 timmar innan din klass startar för chans att ta igen. Här kan du även hålla utkik efter andra klasser att ta igen din missade lektion på.

Undrar du över något som inte finns besvarat här? Maila oss på Linkoping(a)flowpolefitness.se